Projekter i IECC

Igangværende og planlagte projekter

 • Deltagelse med et paper om The Civil Law consequences of Corruption in International Commercial Contract ved the Congress of the International Academy of Comparative Law i Wien i perioden 20. – 27. juli 2014. (Lars Bo Langsted) 
 • Ph.d.-projekt om Cybercrime, udarbejdes i perioden 2012-2015 (Helena Lybæk Guðmundsdóttir)
   
 • Projekt Skattely. Projekt vedrørende definitioner, udbredelse og forebyggelse af skattely. (Thomas Rønfeldt (hovedansvarlig)
   
 • Projekt Cross border Corruption . Primo/medio 2015 afholdes en konference med henblik på udgivelse af konferencens indlæg i bog eller tidsskriftform. Konferencens tema er grænseoverskridende korruption i et sociologisk/juridisk/økonomisk lys. Særligt fokus vil være på skandinaviske firmaers handel med og i korruptionsplagede lande. Projektet er et spinoff fra et projekt om korruption i de nordiske lande støttet af Nordisk Forskningsråd for Kriminologi. (Lars Bo Langsted (ankermand) med deltagelse af bl.a. professor Per Ole Johansen fra Universitetet i Oslo)
   
 • Et projekt på tre år fra januar 2017 til december 2019, består af en arbejdsgruppe pakke 4 (WP4) om ”Klimaændringer, miljøtrusler og Cyber Security i europæisk High Nord (EHN)”  med lektor Sandra Cassotta som ansvarligt. Projektet er hostet og administreret af Institut for Sikkerhed og Udvikling (ISDP), der er baseret i Stockholm, hvor Sandra er tilknyttet som ekspertforsker. De centrale forskningsspørgsmål af denne WP er at identificere forholdet mellem klimaændringer og cybersikkerhed i EHN, at identificere, kontrollere og regulere miljøtrusler i tilknytning til it-sikkerhed og til at forstå, hvad er de aktuelle cyber trusler (og motivationen bag dem) til Kritiske infrastrukturer i energibranchen i EHN. Dette Working pakke er en del af en kollektiv tværfagligt projekt grundlagt af NordForsk titlen ” Enablement besides Constraints: Human Security and a Cyber Multi-disciplinary framework in the European High North (ECoHuCy)”. For mere information om dette projekt, se nærmere på Arktisk Centers hjemmeside
  Sandra er ikke permanent medlem af Research Cyber- Center, men arbejder med forskningsområder (miljø- og klimaregulering), der har links til cybersikkerhed.