Bekæmpelse af digital kriminalitet

Identitetstyveri, online fupbutikker, IPR-krænkelser, ransomeware-angreb og hacking er nye kriminalitetsformer, der er i eksplosiv stigning. Derfor er der også et øget fokus på bekæmpelse af internetkriminalitet, men er lovgrundlaget godt nok?

Lagt online: 02.08.2017

Identitetstyveri, online fupbutikker, IPR-krænkelser, ransomeware-angreb og hacking er nye kriminalitetsformer, der er i eksplosiv stigning. Derfor er der også et øget fokus på bekæmpelse af internetkriminalitet, men er lovgrundlaget godt nok? Og hvordan løfter samfundet kriminalitetsbekæmpelse fra den fysiske til den digitale virkelighed?

Dette er blot nogle af de emner, ph.d.-stipendiat Lene Wacher Lentz fra International Economic Crime og Cybercrime Research Center (IECC), Juridisk Institut, Aalborg Universitet skal være med til at diskutere på INTERNETDAGEN OG DANSK IGF 2017 den 12. september i København. Lene Wacher Lentz deltager i panelet under sessionen ”Bekæmpelse af digital kriminalitet”.

Lene Wacher Lentz er udvalgt som paneldeltager på baggrund af sin forskning i rammerne for politiets efterforskning på internettet. Lene har ligeledes 10 års erfaring som anklager, senest ved Nordjyllands Politi, hvor hun beskæftigede sig med straffesager om økonomisk it-kriminalitet, såsom hacking, bedrageri og misbrug af betalingskort mv.

Hovedarrangører bag det årlige arrangement er Dansk Internet Forum og Erhvervsstyrelsen.
 

Yderligere information

Kontakt Ph.d.-stipendiat Lene Wacher Lentz på mail lwle@law.aau.dk 

Læs mere om INTERNETDAGEN OG DANSK IGF 2017

Læs mere om International Economic Crime og Cybercrime Research Center (IECC), Juridisk Institut, Aalborg Universitet

Niels Jernes Vej 6b - DK-9220 Aalborg Øst - Tlf. 9940 9873 - Email: law@law.aau.dk - EAN 5798000421332