Juridisk Institut

FC erhvervsjurister fremmer sammenhold og studietrivsel

FC erhvervsjurister fremmer sammenhold og studietrivsel

Lagt online: 10.05.2022

Louise Sloth Holm og Julie Lind, der pt. er studerende på 4. Semester på bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi-Jura, tog under Corona-nedlukningen i vinteren 2020/2021 initiativ til at starte et fodboldhold for erhvervsøkonomi-jura studerende. Louise og Julie gik på det tidspunkt på 2. semester og havde haft en studiestart præget af corona og afstand. De savnede at være sammen med deres medstuderende på tværs af studiegrupperne og at lave noget socialt med dem uden for studiet.

Opbakningen til fodboldholdet var stor, især fra de studerende på Louise og Julies semester, og der blev hurtigt samlet spillere nok til et 7-mandshold. Holdet blev, naturligvis, døbt FC Erhvervsjurister og indgik herefter en aftale med Vejgaard Boldklub om lån af baner og spilledragter.

motion og sammenhold

Udover den gode motion fremhæver Julie og Louise hvordan holdet har medvirket til, at de har lært deres medstuderende at kende på en anden måde end de gør i deres daglige studiemiljø. Begge fremhæver, at fællesskabet omkring fodboldholdet har været med til at styrke sammenholdet og trivslen på studiet. Desuden nyder Julie og Louise det afbræk fodbolden giver dem i en hektisk hverdag som studerende - og de kommer afsted til træning hver gang da der et fast mødetidspunkt og andre der er afhængige af deres fremmøde. Udover træning og kampe danner holdet også rammen om flere sociale sammenkomster og julefrokost i løbet af sæsonen.

Julie og Louise fortæller, at FC Erhvervsjurister ikke kun styrker de nuværende spilleres trivsel - holdet har også medvirket til vellykket integration af overflyttede studerende fra andre universiteter, der er startet på holdet efter de er skiftet til Erhvervsøkonomi-Jura studiet i Aalborg.

Louise, Julie og det øvrige hold spillede deres første turneringskamp i april 2021 i 7 mands C rækken. Spillerne har varierende fodbolderfaring så holdet fik en resultatmæssig hård start med mange nederlag. FC Erhvervsjurister har derfor holdt turneringspause for at blive bedre sammenspillet inden de igen spiller kampe i dette forår.

Der er pt. 14-15 spillere tilknyttet holdet men Julie og Louise slår fast, at der er plads til flere. Alle niveauer er velkomne på det sociale men også seriøse hold, der træner tirsdage under ledelse af deres to ingeniørstuderende trænere.

Kontakt

Er du studerende på erhvervsøkonomi-Jura, og kunne du tænke dig at prøve at spille sammen med FC Erhvervsjurister, så tøv ikke med at kontakte Louise Sloth Holm lholm20(a)student.aau.dk eller Julie Lind jlind20(a)student.aau.dk 

Holdet har også en instagram-profil: https://www.instagram.com/fc_erhvervsjurister/  

Juridisk Institut  |  Fibigerstræde 4, 9220 Aalborg Øst  |  Tlf.: 9940 9940  |  E-mail: law@law.aau.dk  |  EAN: 5798 000 421 332