AAU logo

Juridisk Institut

Foredrag v. Morten Kjærum: Om menneskerettigheder og håb

Lagt online: 26.11.2018

Foredrag v. Morten Kjærum: Om menneskerettigheder og håb

Onsdag den 21. november kl. 19:00, Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang

Morten Kjærum er direktør for Raoul Wallenberg Instituttet og adjungeret professor ved Juridisk Institut, Aalborg Univeristet.

Krænkelser af menneskerettigheder, forfølgelser og store flygtningebevægelser er virkeligheder, vi er vidner til på tættere eller fjernere hold. Også i Europa er retsstatstanker og demokrati under pres fra forskellige sider. Er der også grunde til at håbe på, at noget går den rigtige vej?  

Morten Kjærum er en af verdens førende menneskerettighedseksperter og har arbejdet i dette felt over hele verden i over 25 år. Han vil fortælle om, hvor håbet og mulighedsrummene kan findes for rettigheder for alle, fredelig sameksistens og respekt mennesker imellem. Er der faktisk også mennesker, der får det bedre – er der arbejde for menneskers rettigheder og retfærdighed i verden, der nytter – noget, der går fremad? Hvad kan gøre verden til et bedre sted at være for flere? Hvor kan vi hente motivation og mod til fortsat at arbejde for en bedre verden – og hvor finder vi håbet om, at det nytter? 

Raoul Wallenberg Instituttet for Menneskerettigheder og Humanitær Ret er et svensk forsknings- og programinstitut. Det arbejder verden over med forskning, kapacitetsopbygning og udbredelse af menneskerettigheder, anti-korruption, retfærdighed og inkluderende samfund. 

Foredraget er tilrettelagt i samarbejde mellem Studenterpræsterne Aalborg og Juridisk Institut, Aalborg Universitet.

For yderligere info, se https://www.praesten.aau.dk/arrangementer/vis/foredrag-med-morten-kjaerum.cid368551

Juridisk Instut | Aalborg Universitet | Fibigerstræde 4 | DK-9220 Aalborg Øst 
Tlf. 9940 9940 | Email: law@law.aau.dk | EAN 5798000421332