AAU logo

Juridisk Institut

Jura- og Erhvervsjurastuderende møder Barack Obama

Jura- og Erhvervsjurastuderende møder Barack Obama

6 studerende fra Jura- og Erhvervsjurastudiet fik den store fornøjelse af at høre Barack Obama, som gæstede Musikkens Hus i Aalborg lørdag den 28. oktober.

Lagt online: 01.10.2019

I august meddeler Aalborg Universitet,at have købt 260 billetter til "A Conversation with President Barack Obama". Billetterne skal tildeles fortrinsvis studerende på Aalborg Universitet, for at de på den måde kan få en førstehåndsoplevelse af hans refleksioner om lederskab og entreprenørskab. Juridisk Institut kunne dermed i løbet af september meddele 6 heldige jura- og erhvervsjurastuderende, at de var blevet udvalgt til at deltage, hvilket skabte stor begejstring.

Vi bad de studerende om at give en tilbagemelding efter arrangementet, hvor de bl.a. kunne fortælle, hvad de tog med derfra.

De studerende fortæller:

”Vi var som gruppe yderst beærede over at få tildelt billetter til eventet ”A Conversation with President Barack Obama” i Musikkens Hus. Den tidligere præsident viste sig fra sin bedste side, da han med sin sædvanlige lune og skarpe retorik gav sit indblik i aktuelle problemstillinger. Obama havde også flere interessante anekdoter fra sin tid i Det Hvide Hus. Generelt var eventet en yderst positiv oplevelse, og vi vil gerne sige tak til Aalborg Universitet, der gav os muligheden for at opleve en inspirerende personlighed

- Tobais Haahr, Jeppe Svansø Laursen og Lars Henrik Fly Steensen

"Vi var så heldige at få lov til at komme ind opleve den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, som er uddannet jurist fra Harvard Law School, da han gæstede Musikkens Hus i Aalborg. Samtalen, som blev ført med ekspræsidenten, levede på alle måder op til vores forventninger. Obama tog sig god tid til at give nogle uddybende svar på de stillede spørgsmål, og svarende fremstod på ingen måde indstuderede. 

Der blev talt om en masse forskellige emner, men det, som vi nok i største grad tager med os fra timen i hans selskab, var hans råd om, at vi unge skal sørge for at drømme stort og have ambitionener. Men at vi i drømmene og ambitionerne ikke skal fokusere på, hvad vi kan blive, men i stedet fokusere på hvad vi gerne vil være, og hvad vi vil udrette. Vi var alle tre enige om, at det er et råd, der er værd at huske på, når man som studerende reflekterer over fremtiden. For det vigtigste er ikke, hvilken stilling vi ender i, men derimod om det, vi kommer til at lave og udrette, gør os glade - stilling eller ej. For som Barack Obama også sagde; så er de dygtigste ledere,  han i hele sin karriere har arbejdet sammen med, dem som havde valgt retning ud fra, hvad de kunne lide at lave, frem penge og prestige" 

- Nikolaj Bo Jakobsen, Julie Mørkholt Schliemann og Anders Maabjerg Nielsen

Juridisk Instut | Aalborg Universitet | Fibigerstræde 4 | DK-9220 Aalborg Øst 
Tlf. 9940 9940 | Email: law@law.aau.dk | EAN 5798000421332