AAU logo

Juridisk Institut

Legater til Dimission 2018

Legater til Dimission 2018

Juridisk Institut er taknemmelige for igen i år at kunne uddele legater til vores kandidater og bachelorer til årets Dimission

Lagt online: 20.06.2018

Juridisk Institut er taknemmelige for igen i år at kunne uddele legater til vores kandidater og bachelorer til årets Dimission, som traditionen tro afholdes på Skråen i Nordkraft onsdag den 27. juni 2018. I en årrække har Kammeradvokaten Poul Schmidt og Moalem Weitemeyer uddelt legat til henholdsvis en bachelorstuderende og en kandidatstuderende. Og i år er vi utrolig glade for at kunne præsentere endnu et legat, som uddeles af NEAS Energy.

Moalem Weitemeyer: Hvert år uddeler Moalem Weitemeyer Bendtsen to legater blandt de dimitterende jurastuderende på hhv. Syddansk Universitet og Aalborg Universitet. Legaterne gives til årets bedste juridiske embedseksamen (25.000 kr.) og årets bedste juridiske bacheloreksamen (10.000 kr.) på begge universiteter. Moalem Weitemeyer Bendtsen engagerer sig i fremtidens jurister, og vi valgte således at etablere legaterne i 2013. Vi ønsker at opfordre jurastuderende til at stræbe efter det bedste, og vi ønsker at belønne dem, der arbejder hårdt for at nå deres mål.

Kammeradvokaten, Advokatfirmaet Poul Schmidt: Legaterne  på 10.000 kr. og 25.000 kr. uddeles til henholdsvis en bachelor- og kandidatstuderende, som har demonstreret evne til at løfte blikket fra bøgerne og se juraen i et større perspektiv. Legaterne kan søges af både Jura- og Erhvervsjurastuderende. Det kan enten være ved at se nye potentialer, få originale ideer eller på anden vis udmærket sig fagligt. Det kan eksempelvis være et på udlandsophold, været aktiv i FEJ eller i studenterpolitik eller udført frivilligt arbejde i f.eks. ”De Studerendes Retshjælp”, frivilligt arbejde eller bestyrelsesarbejde. Eller måske en idé til digitalisering af en juridisk proces. Som tidligere skal de studerende sende en motiveret ansøgning og repræsentanter fra Juridisk Institut og Kammeradvokaten finder derefter sammen vinderne af legaterne.

NEAS Energy Award: Neas Energy A/S har valgt at uddele en pris for bedste bachelorprojekt (10.000 kr.) og bedste kandidatafhandling (25.000 kr.) omhandlende problemstillinger, der har aktualitet og særlig høj relevans for erhvervslivet. Vi har valgt at give prisen som en hyldest til de studerende som har valgt at fokusere på de udfordringer, der har relevans for erhvervslivet. Som erhvervsjurist er fokus naturligt rettet mod erhvervslivet, og vi har i tidens løb haft glæde af studiemedhjælpere, som har bragt løsninger på udfordringer, vi har stået overfor. Vi er taknemmelig overfor universitet, som giver de studerende et godt fundament for at bidrage væsentligt til erhvervslivets forretningsmodeller og vi synes de studerende fortjener et skulderklap. Da vi desværre ikke kan give alle har vi valgt at give til dem som gør en ekstraordinær indsats for at belyse aktuelle problemstillinger.

Juridisk Instut | Aalborg Universitet | Fibigerstræde 4 | DK-9220 Aalborg Øst 
Tlf. 9940 9940 | Email: law@law.aau.dk | EAN 5798000421332